Инди видео

Вещерска любов: Monarchy – “Living Without You”

След едногодишна пауза, английското електронно дуо Monarchy триумфално се завръща на музикалната сцена със сингъла “Living Without You”.

Този път Андрю Армстронг и Ра Блек са заложили на по-разбираеми послания от обичайното. Тематиката на “Living Without You” e любовната раздяла, а най-впечатляващата част от текста гласи:

Sometimes you only see the light
When you’re standing in darkness
Tonight might save your life

Звученето е клубно, с онова нарастващо напрежение във всяка нотка, което може да докара всеки, пийнал чашка-две, до нервна еуфория. С други думи – нищо необичайно за електронната музика.

Необичайното е другаде – в изпипания, пълен с метафори и внушения видеоклип към песента. 

Битка за надмощие между Нея – Белотата, и Него – Мрака. Тя е бяла отвън, но неговата черна същност я е запълнила отвътре. Той е черен отвън, но душата му е бяла.

Двубоят между Белота и Мрак се свежда до вещерски заклинания и вуду-ритуали – аналогия с психологическата война между двама души, всеки от които е допуснал другия в съзнанието си и се е оставил да бъде обсебен. Впечатлява мотивът с Белотата, затворена в бяла клетка; не Мракът я държи в плен – Белотата е в плен на собствената си същност, на собствените си мисли и желания.

Всъщност абсолютно всеки кадър от черно-белия клип на Monarchy носи някакво скрито послание, затова най-добре изгледай “Living Without You” още сега и остави на фантазията си да потърси смисъла. Обещаваме, че си струва.

За автора

Аватар за Екип на Indie Beaver

Екип на Indie Beaver

Екипът на Indie Beaver (иначе казано, дружинката от шантави инди-бобърчета) е ръководен от желанието за любителско оценяване на различни стилове и жанрове в инди изкуството. Не претендираме за изчерпателност и професионален критичен поглед. Всичко, написано от нас, е на база искреното ни мнение като фенове и потребители.
За нас е удоволствие и привилегия да споделяме инди реалността с теб, читателю!

Коментирай

16 + 14 =

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.