Стрели без посока

Копнежът на Икар

Копнежът на Икар - фигура с качулка и криле
Аватар за nevsmile
Автор: nevsmile

Желанието да бъдат в центъра на вниманието бе заложено в самата същност на тези хора. Независимо дали ставаше дума за слънчеви лъчи, студийни прожектори или светкавици на фотоапарати – светлината просто ги опияняваше.

Искаха да достигнат слънцето, а може би дори да го изместят. И смело размахваха изкуствените си криле. Досущ като Икар, се отдаваха на копнежа си безразсъдно. Мислеха си, че полетът е безкраен, че вечно ще са по-близко до мечтата си, отколкото до земята.

Тогава манията им за слава и господство ги убиваше. Целият свят наблюдаваше сивия дим, който се издигаше от крилата на нещастниците, повярвали, че могат да доближат самото слънце. Мечтателите изгаряха и потъваха във вечно тъмните дълбини на небитието. 

Амбициозните, славолюбците, любимците на тълпата, наивниците… всички те падаха, а само след минути техните последователи вкупом политаха в освободеното небе, за да повторят грешките им.

И защо? Нима няма начини да си уникален, забелязван и щастлив, докато си здраво стъпил на Земята и слагаш основи на мечтите си?

Никога не съм разбирала стремежа към нещо, което неизбежно ще подпали главата ти, ще изгори крилете ти и ще те превърне в пепел.

Поне докато не се влюбих.

Но това е друга история.

За автора

Аватар за nevsmile

nevsmile

Маркетинг специалист по професия, индивидуалист по душа. Обича да търси скритите перли в инди културата. В iPod-a й ще откриеш поне 1431 песни, за които изобщо не си чувал/а. Харесва и се увлича по хипстър стила, но очилата й са си съвсем истински. Пише кратки разкази, води си хаотичен дневник и мечтае да издаде роман.
Създател и главен редактор на сайта IndieBeaver.com

Коментирай

7 − 6 =

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.