Поредици на nevsmile

Посоки: Мисли за полюси

Табелата, маркираща Южния полюс. Цитати на Амундсен и Скот.
Аватар за nevsmile
Автор: nevsmile

Тя е като Айфеловата кула – символ на красотата и любовта. Сама по себе си не е нито красива, нито способна на любов, но за сметка на това притежава вълшебното умение да дарява усещане за щастие на всеки, който я зърне. Хиляди я изпиват с поглед, светкавиците на фотоапаратите проблясват сред възторжени викове и усмихнати лица. Всяка нейна дума носи лично послание, макар да е изричана множество пъти. Всяка нейна снимка е уникална, въпреки че милиони вече са увековечили изображението й. Въпрос на чест е да си част от поклонниците й. Не мога да се състезавам с това.

– Ако тя е Айфеловата кула, то каква си ти?

– Вероятно аз съм церемониалният флаг на Южния полюс. Всички знаят, че съществувам, но малцина бият път до Антарктида, за да ме видят. Докосвам една шепа хора, но понякога се лаская да мисля, че също както посещението в Париж, за тях това докосване остава незабравимо и неповторимо за целия живот.

За автора

Аватар за nevsmile

nevsmile

Маркетинг специалист по професия, индивидуалист по душа. Обича да търси скритите перли в инди културата. В iPod-a й ще откриеш поне 1431 песни, за които изобщо не си чувал/а. Харесва и се увлича по хипстър стила, но очилата й са си съвсем истински. Пише кратки разкази, води си хаотичен дневник и мечтае да издаде роман.
Създател и главен редактор на сайта IndieBeaver.com

Коментирай

20 − 4 =

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.