Инди видео

Пътни експозиции: The Peach Kings – “Be Around”

Инди-рок дуото от Лос Анджелис The Peach Kings събра овациите на цял Vimeo.com с клипа към новия си сингъл “Be Around”. И нищо чудно – сценарист и директор на видеото е добре познатият в средите на инди музиката Пол Трило, майстор на визуалните ефекти и ексцентричната креативност.

В кадрите на “Be Around” основно място заема фотографският ефект на заснемане “двойна експозиция”. В очертанията на телата на вокалистите Пейдж Маклейн Ууд и  Стивън Трезвънт Дайс се сменят различни фонове – природни картини, предмети, дори шарки на различни платове – всичко това заснето от Пол Трило по време на едно от неговите дълги “пътувания с камера в ръка” в търсене на подходящи кадри.

The Peach Kings споделят на официалната си страница, че сюжетът на видеото следва плътно текста и настроението на песента. И наистина, усещането за бунт, копнеж, гняв и доброволно избрана самота лъха от всяка нотка и всеки кадър на “Be Around”.

Every silver lining’s got a razors edge (you never know) 
We are victorious now off with their heads (they gotta go) 
Bout time to pack my bags 
Another plane, another land 
Never been the type to stay tied down 
don’t count me out, I’ll be around 

Гледам видеото и то поражда в мен хаотични и емоционални мисли. Харесвам произведения на изкуството, които ме провокират с познати от самата мен емоции. Разсъждавам, че пропити във всяка клетка от телата ни, местата, които посещаваме, оставят своя отпечатък върху нас. Околната среда ни дефинира и изменя. Цяло щастие е, когато в тази среда са и обичаните от нас хора, но често пъти поемаме като Керуак по пътя, далече от споделеността на мига и от потенциалната бъдеща тъга и умора, която неизбежно идва във всички взаимоотношения.

Но нека не ни отписват, защото ще сме наблизо.

Свали напълно безплатно MP3-то The Peach Kings –  “Be Around” от Bandkamp (можеш да дариш сума по свой избор, като парите отиват за финансирането на бъдещ албум на бандата).

За автора

Аватар за nevsmile

nevsmile

Маркетинг специалист по професия, индивидуалист по душа. Обича да търси скритите перли в инди културата. В iPod-a й ще откриеш поне 1431 песни, за които изобщо не си чувал/а. Харесва и се увлича по хипстър стила, но очилата й са си съвсем истински. Пише кратки разкази, води си хаотичен дневник и мечтае да издаде роман.
Създател и главен редактор на сайта IndieBeaver.com

Коментирай

6 + тринайсет =

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.