Открий своята нова любима песен

Едно различно кънтри: Moa Bones – “Take It All Away”

Moa Bones - Take It all Away слушай
Аватар за nevsmile
Автор: nevsmile

Със своята забележителна смесица от исторически и културни влияния във всяка нотка, новата песен на гръцкия изпълнител Moa Bones (с истинско име Dimitris Aronis) е предопределена да докосне любителите на инди музиката по целия свят.

Кратък рецитал, сякаш излизащ от устните на някой далечен братовчед на екранния образ на Оберин Мартел, бележи началото на “Take It All Away”:

“Barefoot I walk through cyclones of fire
they burn it all down like a great empire
I chase my dreams in burning nightmares
and when I wake up, those flames are everywhere…”

Още първите вибрации на песента обаче рязко ни запращат на разходка из безкрайните царевични полета на САЩ през 60-те години на миналия век. Акустичната китара и мелодичните кънтри-фолк напеви на Moa Bones сякаш крещят “Американа!”, но поетичните лирики с фентъзи мотиви и специфичният синт, който се усеща особено силно в парчето, подсказват, че “Take It All Away” е много повече от гръцко “wannabe” кънтри.

“Написах парчето по време на един особено интензивен период на промени в живота си”, споделя Moa Bones пред PopMatters. “В онези дни имах чувството, че съм се запътил към нещо ново, но черпя знания от миналите тежки моменти. Един ден бях отишъл на бар в центъра на Атина с приятелка, и там пихме и говорихме цяла нощ. В един момент тя ми поднесе страхотен подарък – поема, написана от лично от нея и наречена “Приказките на огъня”; именно тази поема вдъхнови “Take It All Away”. 

“Take It All Away” e сингъл от предстоящия албум на Moa Bones “Spun”. Албумът, силно повлиян от кънтри и блус музиката, е изцяло написан и продуциран от гръцкия изпълнител и е нещо като своеобразна петгодишна автобиография, в която са вплетени емоциите от много пътувания и случайни срещи.

“Spun” излиза на 24 май под логото на независимия гръцки лейбъл “Inner Ear Records”.

 

За автора

Аватар за nevsmile

nevsmile

Маркетинг специалист по професия, индивидуалист по душа. Обича да търси скритите перли в инди културата. В iPod-a й ще откриеш поне 1431 песни, за които изобщо не си чувал/а. Харесва и се увлича по хипстър стила, но очилата й са си съвсем истински. Пише кратки разкази, води си хаотичен дневник и мечтае да издаде роман.
Създател и главен редактор на сайта IndieBeaver.com

Коментирай

осемнайсет − 4 =

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.