Инди арт

Вдъхновена от приказките: 11 фотографии на Шелби Робинсън

Шелби Робинсън - фотографии. Indie Beaver.
Снимка: © Shelby Robinson

Шелби Робинсън (Shelby Robinson) от щата Джорджия, САЩ, е едва 19-годишна и самоука във фотографското изкуство, но се радва на изключителна популярност в сайтове като Flickr и 500px.com.  Творбите на Шелби са концептуални – вдъхновени от общуването с природата, от вълшебните детски приказки, а също и от множество произведения на класически и съвременни автори.

В описанието на повечето си фотографии, тя често поставя стихове или цели пасажи от романи, с цел да обогати метафоричното послание на изображението и да му предаде завършен вид.

Ето какво разкрива Шелби за любовта си към фотографията пред интернет-изданието „Rinse“:

„Фотографията значи много за мен, защото е полето за изява, което никога не съм имала досега. За първи път в живота си мога да творя и да изразявам най-личните си мисли и чувства. Не мога да рисувам, затова фотографията се превърна в нишата, в която пасвам най-добре. Тя беше ключа към катинара на съзнанието ми. Тя ми донесе свобода и ми позволи да се боря за собствената си уникалност.“

Към момента талантливата девойка учи и работи на три места, но въпреки това намира време за фотография – било то в ролята си на независим фотограф за празнични събития, било за концептуалното си изкуство, с което става известна.

Подбрали сме за теб 11 от най-добрите фотографии на Шелби Робинсън. Ако ти допаднат, препоръчваме ти да разгледаш акаунта й във Flickr, където можеш да откриеш пълните описания и анализи на всички изображения, както и вдъхновяващите цитати към тях.

01. Once Upon a Love

(„Once Upon a Love“ | „Имало една любов“ )

01. Legends of the Sea (Explored!)

(„Legends of the Sea (Explored!)“ | „Легенди за морето“ )

02. Pathways

(„Pathways“ | „Пътеки“ )

„Независимо кои сме и как сме живели, винаги оставяме част от себе си в миналото. Точно този аспект исках да уловя в настоящата фотография. Една безкрайна одежда, изпъстрена с различни цветове, влачеща се зад нас докато ние пристъпваме напред, в непознатото. Цветовете са метафора на личностните ни качества, действията, мислите ни – на всяка частичка от нас.“

03. Mother Nature

(„Mother Nature“ | „Майката Природа“ )

04. Spreading Christmas Spirit

(„Spreading Christmas Spirit“ | „Разпръскваща Коледно настроение“ )

05. Undimmed by TIme

(„Undimmed by Time“ | „Неповехнала от времето“ )

06. Light upon a midnight soul

(„Light upon a midnight soul“ | „Светлина върху една полунощна душа“ )

„Моите демони винаги са били само в главата ми. Никой не може да ги види, освен самата мен. Ала те ме направиха силна – вляха в мен най-великата светлина. Никога не бих се отказала от страданията, които ми причиниха, защото без тях не бих била там, където съм сега.“ 

07. Nocturne

(„Nocturne“ | „Нощен пейзаж“ )

08. Burning in the Skies II

(“ Burning in the Skies II“ | „Пламтяща в небесата II“ )

09. A Dance of Endless Dreams

(„A Dance of Endless Dreams“ | „Танц от безкрайни сънища“ )

10. Awakened

(„Awakened“ | „Пробудена“ )

© Всички фотографии принадлежат на Shelby Robinson (shelby_rae)

За автора

Аватар за Екип на Indie Beaver

Екип на Indie Beaver

Екипът на Indie Beaver (иначе казано, дружинката от шантави инди-бобърчета) е ръководен от желанието за любителско оценяване на различни стилове и жанрове в инди изкуството. Не претендираме за изчерпателност и професионален критичен поглед. Всичко, написано от нас, е на база искреното ни мнение като фенове и потребители.
За нас е удоволствие и привилегия да споделяме инди реалността с теб, читателю!

Коментирай

18 + три =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.