Открий своята нова любима песен

Да посрещнеш утрото с усмивка: Havelin – “Closing Time”

Havelin - Closing Time колаж - ревю на песен
© Снимки (долу): Havelin @ Instagram
Аватар за nevsmile
Автор: nevsmile

Дори и най-вледеняващата януарска утрин не може да унищожи топлината, струяща от всяка нотка на “Closing Time”, първи сингъл от инди фолк EP-то на Havelin “Alright, Alright, Okay”.

Канадският музикант Алекс Зайчоковски, криещ се зад артистичносто име Havelin, е едва на 18 години, но успява да ни поднесе една веселяшка, енергична песен, която действа като доза горещо кафе. Можеш да си пуснеш този чудесен инди фолк поздрав за “добро утро” чрез плейъра по-долу, но имай предвид, че припевът няма да ти излезе от главата цял ден!

Изтегли цялото EP “Alright, Alright, Okay” от Bandcamp за скромната сума от 5 канадски долара (около 7 лева) или слушай “Closing Time” през Spotify.

[Всяка песен от албума] е за красотата, криеща се в непринудеността; за моментите, които определяме като незначителни, но всъщност те притежават плашещата сила да ни превърнат в това, което сме. Хотелски стаи, кафе, разговори, промърморени думи и преходни емоции…
– Алекс Зайчоковски/Havelin

Описанието звучи ужасно сериозно, но чувството за хумор на Алекс трудно остава незабелязано – все пак за отваряща песен на първото си EP  е избрал песен с ироничното заглавие “Край на работното време”…

Можеш да гледаш видеото към песента тук: Havelin – Closing Time [Official Video]

Алекс Зайчоковски е роден в Едмънтън, Канада. На музикалната сцена е от 14-годишен, а напоследък се изявява и в тийн сериала на Netflix  “Lost & Found Music Studios”, където изпълнява една от главните роли.
Сред любимите му изпълнители се нареждат Gregory Alan Isakov, Tom Waits и VACAY.

Havelin на сцената

© Havelin @ Instagram

За автора

Аватар за nevsmile

nevsmile

Маркетинг специалист по професия, индивидуалист по душа. Обича да търси скритите перли в инди културата. В iPod-a й ще откриеш поне 1431 песни, за които изобщо не си чувал/а. Харесва и се увлича по хипстър стила, но очилата й са си съвсем истински. Пише кратки разкази, води си хаотичен дневник и мечтае да издаде роман.
Създател и главен редактор на сайта IndieBeaver.com

Коментирай

дванайсет + 1 =

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.